Boende mitt på campus

Här sker en kraftfull satsning på fler studentbostäder, i direkt anslutning till campusområdet. Nobelus är helt nya kvarter som blandar forskar- och studentboenden. Längs Hälsovägen byggs ytterligare studentboenden i närheten till Flemingsbergsparken. I Visättra ängar och Björnkulla finns nybyggda och lite äldre studentbostäder.

Blandat boende

Ovanför Flemingsbergsdalen tronar två studenthus med utsikt över campusområdet. Husen är en del av Huges cirka 700 studentbostäder i Flemingsberg. Bland Huges studentbostäder finns både korridorboende och egna lägenheter i Visättra, Björnkulla och Flemingsbergs centrum.

Bostäderna förmedlas av SSSB

80 nya studentlägenheter längs Hälsovägen

Huge kommer att bygga 80 nya studentbostäder i ett kvarter vid Flemingsberg centrum. Kvarteret innehåller även cirka 120 hyreslägenheter, fem butikslokaler och en förskola med åtta avdelningar. Byggstart planeras till 2019.

Läs mer hos Huge

Högt mitt i Flemingsberg centrum

I slutet av 1990-talet köpte SSSB, Stiftelsen Stockholms studentbostäder, fjortonvåningshuset Medicinaren med cirka 300 bostäder. Här finns studentrum – rum i korridor, och lägenheter. Rum i korridor har eget badrum och gemensamt kö.

Bostäderna förmedlas av SSSB

SKÖNHETSPRISAT STUDENTHUS

Studenthuset i Flemingsberg centrum har blivit en symbol för hela Flemingsberg. Det belönades också med Huddinges Skönhetspris när det stod klart. Här finns cirka 169 lägenheter i tretton våningar. Huset ägs av kommunala bostadsbolaget Huge och rymmer gemensamma lokaler och ett dygnet-runt-öppet gym.

Bostäderna förmedlas av SSSB

BO MITT PÅ CAMPUS

Nobelus kallas det växande student- och forskarboendet längs med Alfred Nobels Allé. Här stod de första av cirka 450 bostäder inflyttningsklara under 2016. Nu planeras för ytterligare cirka 400 lägenheter i området. Här har satsats på gemensamma ytor med möjligheter till möten mellan boende, och här finns även butikslokaler i botten av husen.

Läs mer hos Byggvesta

NYBYGGT NÄRA NATUREN

Under 2016 blev de 250 studentlägenheter i Småbrukets backe färdiga. Lägenheterna är en del av det nya området Visättra ängar som ligger nära det stora naturreservatet Flemingsbergsskogen.

Bostäderna förmedlas av SSSB