Öppet Hus 18 mars ställs in och ersätts med ett digitalt öppet hus.

Med anledning av att Folkhälsomyndigheten har höjt risken för samhällsspridning av Coronaviruset i Sverige till den allra högsta nivån har vi beslutat att ställa in Öppet Hus på Campus Flemingsberg. Akademierna erbjuder digitalt Öppet Hus, läs mer hos respektive aktör.

Konstskolan Idun Loven

Konstskolan Idun Lovén

Alfred Nobels Allé 9

Idun Lovén är en skola för konstnärlig utbildning som erbjuder två tvååriga utbildningar, en för måleri och en för skulptur. Skolan ägs och drivs av konstnärer. Samtliga lärare är aktivt utövande konstnärer. Under Öppet Hus får du en inblick i vad det innebär att studera på en konstnärlig utbildning. Är du intresserad av att ansöka till oss så är det ett perfekt tillfälle att skapa din egen bild av skolan. Lärare och studenter finns tillgängliga för att svara på frågor, visa lokalerna och berätta om utbildningarna. Testa att sitta modell för studenter som gör 4 minuters porträtt?

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet, KI

Alfred Nobels Allé 23

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här kan du utbilda dig till en mängd yrken inom det medicinska området, t ex tandläkare och fysioterapeut. Under Öppet Hus träffar du studenter, studie- och karriärvägledare och får även ta del av följande aktiviteter:

  • Testa din syn och hörsel!
  • Rundvandring på labb och klinik
  • Lyssna på inspirerande föreläsningar
Karolinska Institutet

Kungliga Tekniska högskolan

KTH, Blickagången 20/Hälsovägen 11 C

På KTH i Flemingsberg finns vår civilingenjörsutbildning i medicinsk teknik, samt våra treåriga ingenjörsutbildningar i datateknik, elektroteknik, medicinsk teknik och teknik och ekonomi. Även tekniskt basår finns här.

Läs mer om alla våra utbildningar på kth.se/utbildning. Träffa oss på vårt Digitala Öppet hus 21 mars.

Röda korsets högskola

Röda Korsets Högskola

Blickagången 20/Hälsovägen 11 C

Sjuksköterska –Ja! eller Kanske? Välkommen att träffa våra studenter, lärare, studievägledare, Svenska Röda Korset och andra på Öppet Hus. Du får möjlighet att ställa frågor om våra sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram, att komma och lyssna på våra studenter som har gjort praktik på sjukhus i Tanzania, gå på rundvandring i våra moderna lokaler, besöka posterutställning från studenters fältstudier hos olika rödakorsverksamheter, besöka en ”prova på”-station och mycket annat.

SMI

Stockholms Musikpedagogiska Institut

SMI, Alfred Nobels Allé 15

SMI är en högskola där du kan utbilda dig till musikpedagog eller logonom samt fortbilda dig i estetiska ämnen med pedagogisk inriktning, t ex inom musik, röst, dans och rörelse. Under Öppet Hus kan du lyssna på en öppen föreläsning ”Att forska om musikaliskt lärande” kl. 13.40-16.40, se musicerande studenter, samt allmänt hälsa på och titta in i våra lokaler. Håll utkik på vår webb och Facebook för detaljer i programmet.

Södertörns högskola

Södertörns högskola

Alfred Nobels Allé 7

Södertörns högskola (SH) erbjuder program och kurser inom samhällsvetenskap, humaniora, teknik och naturvetenskap. Här finns också polisutbildning samt lärarutbildning med interkulturell profil. Under öppet hus får du chansen att träffa studenter och personal från högskolans olika utbildningar och studie- och karriärvägledare. Du har också möjlighet att gå guidade turer på campus och på olika prova-på-föreläsningar och seminarium.

Länk till Öppet hus på Södertörns högskola

Widerströmska gymnasiet

Widerströmska gymnasiet

Blickagången 16/Hälsovägen 9

Gymnasieskolan har ett fokus på life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap) Du som väljer att gå här kommer tillbringa din gymnasietid i en unik miljö – mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker, läkare och entreprenörer. Under Öppet Hus får du möjlighet att gå på prova på- lektioner i klassrummen. Du får även träffa elevambassadörer som visar runt i lokalerna. Lärare från de olika programmen kommer finnas på plats.

Byggvest

Hitta hem hos oss!

Hos ByggVesta hittar du moderna, miljövänliga och trivsamma hyresrätter och studentlägenheter i Sveriges största städer. I Flemingsberg har vi i dagsläget 433 student- och forskarbostäder i vår fastighet Nobelus på Alfred Nobels Allé. Ställ dig i vår bostadskö idag – det är gratis. Välkommen till ByggVesta!

https://www.byggvesta.se/