Plugga vidare i höst, vilken väg väljer du?

Den 17 mars är det dags för vårens öppna hus på Campus Flemingsberg. Även i år möts vi digitalt.

Campus Flemingsberg är ett av Sveriges största campus, här finns fem högskolor, en konstskola och en gymnasieskola på samma plats.

Här kan du läsa till allt från läkare till lärare, ingenjör, logonom eller sjuksköterska. Här möter du över 18 000 studenter som pluggar medicin, omvårdnad, ekonomi, teknik, journalistik, filosofi, musikpedagogik, skulptur, måleri och mycket mer. Dessutom
är Campus Flemingsberg en av få platser i Sverige där du kan utbilda dig till polis. Allt bara 19 minuter från centrala Stockholm.

Under denna dag får du träffa studenter  och personal från våra olika lärosäten  och utbildningar. Du kan också prata med  studie- och karriärvägledare som svarar  på dina frågor. 

Välkommen till ett ungt och levande campus där det är enklare att välja en egen väg.

Konstskolan Idun Loven

Konstskolan Idun Lovén

Idun Lovén är en skola som erbjuder två tvååriga konstnärliga utbildningar, en för måleri och en för skulptur. Under det digitala Öppna Huset får du en inblick i vad det innebär att studera hos oss. Vi kommer berätta om hur utbildningarna är uppbyggda. Ta en rundtur i skolans lokaler. Lärare och studenter kommer finnas tillgängliga för att svara på frågor.

Har du funderingar och frågor om utbildningarna redan nu kan du skicka dina frågor till info@idunloven.se. Vi tänkte besvara en del frågor som dyker upp via mejl under sändningen. Du kommer såklart även att kunna ställa frågor live under det digitala öppna huset.

Besök även idunloven.se för gällande tider och länk till öppet hus. Där finns även mer information om skolan och om hur du ansöker till oss.

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet, KI

Den 17 mars kl. 14–18 kan du chatta med studenter och studievägledare, få information om våra utbildningar och inspireras av studenter som berättar om hur det är att studera på KI. Få en KI-tygpåse och den nya utbildningskatalogen!

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet och har Sveriges bredaste utbud av medicinska utbildningar.

Läs mer hos Karolinska Institutet

Karolinska Institutet

Kungliga Tekniska högskolan, KTH

I år har KTH ett eget digitalt Öppet hus lördagen den 20 mars kl. 11-15. Då har du möjlighet att möta studenter, lärare och studievägledare från våra program genom öppna zoomrum. Du kan också samtala enskilt med studievägledare via zoom, chatta med studenter, och ta del av förinspelat material som programspecifika miniwebbinar. Redan nu kan du läsa mer och se filmer via länken nedan.

Läs mer hos Kungliga Tekniska högskolan

Röda korsets högskola

Röda Korsets Högskola

Hos oss får du en utbildning som gör skillnad! Välkommen att besöka vårt digitala Öppet Hus för att lära mer om våra utbildningar och ställa frågor. Röda Korsets Högskola är en av Sveriges mest attraktiva högskolor inom sjuksköterskeutbildning. Hos oss kan du studera till sjuksköterska, vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska inom intensivvård, infektionssjukvård och psykiatrisk vård och läsa fristående kurser. Som en del av rödakorsrörelsen är profileringen mot utsatthet, mångfald, humanitet och globala perspektiv central i samtliga utbildningar. Här får du kompetens i och beredskap för framtidens omvårdnad – både i Sverige och utomlands.

Läs mer hos Röda Korsets Högskola

SMI

Stockholms Musikpedagogiska Institut

SMI är en högskola där du kan utbilda dig till musikpedagog eller logonom samt fortbilda dig i estetiska ämnen med pedagogisk inriktning, t ex inom musik, röst, dans och rörelse. Du kan ta del av vår verksamhet och vad som händer på SMI på Öppet Hus 17 mars såväl som på andra dagar under året. Håll dig uppdaterad på vår webb www.smi.se och vår Facebook.

Södertörns högskola

Södertörns högskola

Hos oss kan du du utbilda dig till exempel till lärare, polis, socionom, personalvetare, ekonom, journalist och bibliotekarie. Du kan läsa program eller kurser inom medieteknik, miljö och utveckling, estetik, filosofi, historia, arkivvetenskap och mycket, mycket mer.

Under öppet hus kommer du att kunna träffa studenter från olika utbildningar digitalt. Du kommer också kunna prata med våra studievägledare och få hjälp att välja den utbildning som är rätt för just dig.

Läs mer hos Södertörns högskola

Widerströmska gymnasiet

Widerströmska gymnasiet

Är du intresserad av life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap)? Då är Widerströmska gymnasiet något för dig! Du som väljer att gå natur, ekonomi, teknik eller vård- och omsorg här kommer att tillbringa din gymnasietid i en unik miljö – mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker och entreprenörer. Widerströmska gymnasiet har också en gymnasieingenjörsutbildning, det vill säga ett fjärde tekniskt år.

Läs mer hos Widerströmska gymnasiet

Vad pratar vi om på Instagram?

De senaste inläggen taggade med #campusflemingsberg:

Följ Campus Flemingberg på Instagram

Som studentambassadör under vanliga omständigheter blir det oftast väldigt intressanta och roliga möten med folk som kommer fram till en och vill veta mer om Södertörns högskola från mitt studentperspektiv. Det var en utav momenten jag saknade mest under denna coronapandemi när vi fick ändra vår verksamhet väldigt mycket. Interaktionen med människorna man fick under fysiska mässorna eller studiebesöken var något annorlunda då man iprincip inte vara blev en representant för Södertörns högskola. T ex bilden när vi inväntar besökare från Svenska Institutet i Sankt Petersburg oktober 2019. Ett utav det roligaste besöken så gott jag kan minnas. Vad va sådär roligt för mig kanske ni undrar....

Jo, förutom att mötet med andra människor därifrån och frågorna man fick av dem så blev det ännu roligt att få lära sig hur studentlivet i Ryssland ser ut b l a men även väldigt roligt att se det stora intresset för just för Sverige i inte Ryssland som dessa människor kom ifrån. Jag fick lära mig den dagen att Svenska Institutet var aktiv i flertalet ställen i världen dit folk gick för att lära sig om Sverige och även lära sig svenska och att de därför även gör studiebesök till Sverige regelbundet. Mer än vad jag kunde föreställa mig. Så på det sättet var det jättekul och intressant i mina ögon att man under ett arbetspass fick kära så mycket från sina egna besökare.

#Södertörn #Södertörnshögskola #turismprogrammetsödertörn #turismprogrammet #turism #tourism #tourismmanagement #tourismstudies #sociology #svenskainstitutet #university #södertörnuniversity #campusflemingsberg #flemingsberg #huddinge #stockholm #sverige #sweden #🇸🇪 #sweden #studyinsweden #studentlivet #visitsweden #welcometosweden #welcometostockholm #visitstockholm #stpetersburg #🇷🇺 #corona #covid19 #sarscov2
...

27 0

Jovisst är det jag! Oktay Ikiz!

Hej alla nya som gamla läsare! Om ni inte visste om det eller anade det tidigare så heter jag Oktay Ikiz. Jag är 23 år gammal och pluggat den femte dvs den näst sista terminen på Turismprogrammet här på Södertörns högskola.

Ska bli så himla kul att gå till med er på en resa igen i mitt liv som student på Södertörns högskola.

På återseende!

Ha en fin eftermiddag!

#Södertörn #Södermalm #SH #Södertörnshögskola #turismprogrammetsödertörn #turismprogrammet #turism #tourism #tourismmanagement #tourismstudies #sociology #sociologi #university #södertörnuniversity #campusflemingsberg #flemingsberg #huddinge #stockholm #sverige #sweden #🇸🇪 #sweden #studyinsweden #studentlivet
...

5 0

Nyfiken på att starta företag? Vad roligt! Vi finns till för att hjälpa dig att utveckla dina idéer och ditt företag.

All vägledning sker under sekretess. Du behöver inte förbereda någonting inför din vägledningen med oss, vi anpassar mötet utifrån dina behov!🚀

Du hittar lediga tider på www.stockholm.drivhuset.se

#drivhusetstockholm #drivhuset #startup #startaföretag #stockholmsuniversity #campusflemingsberg #coaching #studenttips #studdyinstockholm #södertörnshögskola #stockholmsuniversitet
...

7 0

Hejhej!

Nu gör vi oss redo att entra tentasalen!
Det har varit riktigt spännande att få dela min vecka med er!
Lycka till alla ni som skriver tenta med oss idag!! 💪
//Anna

#södertörnshögskola #sodertornshogskola #sh #student #tenta #campusflemingsberg #shlivet #miljöochutveckling
...

38 0