Plugga vidare i höst, vilken väg väljer du?

Den 17 mars är det dags för vårens öppna hus på Campus Flemingsberg. Även i år möts vi digitalt.

Campus Flemingsberg är ett av Sveriges största campus, här finns fem högskolor, en konstskola och en gymnasieskola på samma plats.

Här kan du läsa till allt från läkare till lärare, ingenjör, logonom eller sjuksköterska. Här möter du över 18 000 studenter som pluggar medicin, omvårdnad, ekonomi, teknik, journalistik, filosofi, musikpedagogik, skulptur, måleri och mycket mer. Dessutom
är Campus Flemingsberg en av få platser i Sverige där du kan utbilda dig till polis. Allt bara 19 minuter från centrala Stockholm.

Under denna dag får du träffa studenter  och personal från våra olika lärosäten  och utbildningar. Du kan också prata med  studie- och karriärvägledare som svarar  på dina frågor. 

Välkommen till ett ungt och levande campus där det är enklare att välja en egen väg.

Konstskolan Idun Loven

Konstskolan Idun Lovén

Idun Lovén är en skola som erbjuder två tvååriga konstnärliga utbildningar, en för måleri och en för skulptur. Under det digitala Öppna Huset får du en inblick i vad det innebär att studera hos oss. Vi kommer berätta om hur utbildningarna är uppbyggda. Ta en rundtur i skolans lokaler. Lärare och studenter kommer finnas tillgängliga för att svara på frågor.

Har du funderingar och frågor om utbildningarna redan nu kan du skicka dina frågor till info@idunloven.se. Vi tänkte besvara en del frågor som dyker upp via mejl under sändningen. Du kommer såklart även att kunna ställa frågor live under det digitala öppna huset.

Besök även idunloven.se för gällande tider och länk till öppet hus. Där finns även mer information om skolan och om hur du ansöker till oss.

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet, KI

Den 17 mars kl. 14–18 kan du chatta med studenter och studievägledare, få information om våra utbildningar och inspireras av studenter som berättar om hur det är att studera på KI. Få en KI-tygpåse och den nya utbildningskatalogen!

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet och har Sveriges bredaste utbud av medicinska utbildningar.

Läs mer hos Karolinska Institutet

Karolinska Institutet

Kungliga Tekniska högskolan, KTH

I år har KTH ett eget digitalt Öppet hus lördagen den 20 mars kl. 11-15. Då har du möjlighet att möta studenter, lärare och studievägledare från våra program genom öppna zoomrum. Du kan också samtala enskilt med studievägledare via zoom, chatta med studenter, och ta del av förinspelat material som programspecifika miniwebbinar. Redan nu kan du läsa mer och se filmer via länken nedan.

Läs mer hos Kungliga Tekniska högskolan

Röda korsets högskola

Röda Korsets Högskola

Hos oss får du en utbildning som gör skillnad! Välkommen att besöka vårt digitala Öppet Hus för att lära mer om våra utbildningar och ställa frågor. Röda Korsets Högskola är en av Sveriges mest attraktiva högskolor inom sjuksköterskeutbildning. Hos oss kan du studera till sjuksköterska, vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska inom intensivvård, infektionssjukvård och psykiatrisk vård och läsa fristående kurser. Som en del av rödakorsrörelsen är profileringen mot utsatthet, mångfald, humanitet och globala perspektiv central i samtliga utbildningar. Här får du kompetens i och beredskap för framtidens omvårdnad – både i Sverige och utomlands.

Läs mer hos Röda Korsets Högskola

SMI

Stockholms Musikpedagogiska Institut

SMI är en högskola där du kan utbilda dig till musikpedagog eller logonom samt fortbilda dig i estetiska ämnen med pedagogisk inriktning, t ex inom musik, röst, dans och rörelse. Du kan ta del av vår verksamhet och vad som händer på SMI på Öppet Hus 17 mars såväl som på andra dagar under året. Håll dig uppdaterad på vår webb www.smi.se och vår Facebook.

Södertörns högskola

Södertörns högskola

Hos oss kan du du utbilda dig till exempel till lärare, polis, socionom, personalvetare, ekonom, journalist och bibliotekarie. Du kan läsa program eller kurser inom medieteknik, miljö och utveckling, estetik, filosofi, historia, arkivvetenskap och mycket, mycket mer.

Under öppet hus kommer du att kunna träffa studenter från olika utbildningar digitalt. Du kommer också kunna prata med våra studievägledare och få hjälp att välja den utbildning som är rätt för just dig.

Läs mer hos Södertörns högskola

Widerströmska gymnasiet

Widerströmska gymnasiet

Är du intresserad av life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap)? Då är Widerströmska gymnasiet något för dig! Du som väljer att gå natur, ekonomi, teknik eller vård- och omsorg här kommer att tillbringa din gymnasietid i en unik miljö – mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker och entreprenörer. Widerströmska gymnasiet har också en gymnasieingenjörsutbildning, det vill säga ett fjärde tekniskt år.

Läs mer hos Widerströmska gymnasiet

Vad pratar vi om på Instagram?

De senaste inläggen taggade med #campusflemingsberg:

Följ Campus Flemingberg på Instagram

Hej allesammans! ☺️
Johanna och Sarah heter vi och arbetar som informationskoordinatorer på skolans Infocenter! Vi är båda alumner på skolan, där Johanna gick Spelprogrammet med inriktning design och scripting, och Sarah Turismprogrammet med inriktning sociologi. Under denna (dessvärre korta) vecka kommer ni få hänga med oss och se hur vardagen ser ut för oss som skolans "spindel i nätet" när det gäller information! 🌸
🔷
Har ni frågor till oss på Infocenter? Undrar ni vad vi håller på med nu när skolan annars är stängd? Släng iväg ett DM eller en kommentar här nedan! ⬇️
🔷
#södertörnshögskola #sh #campusflemingsberg #shlivet
...

51 0

Missade du att söka våra kurser och program till hösten? Några av våra fristående kurser och masterprogrammet Användarupplevelse och Design av Interaktiva Medier är öppna för sen anmälan!

#medieteknik #medieteknik_sh #antagning #studyinstockholm #sh #södertörnshögskola #studera #sökkurser #campusflemingsberg #sökutbildning #uxixmd #uxutbildning #ux #interactivemediadesign #mastermasterprogram #masterprogramme
...

1 0