Plugga vidare i höst, vilken väg väljer du?

Den 17 mars är det dags för vårens öppna hus på Campus Flemingsberg. Även i år möts vi digitalt.

Campus Flemingsberg är ett av Sveriges största campus, här finns fem högskolor, en konstskola och en gymnasieskola på samma plats.

Här kan du läsa till allt från läkare till lärare, ingenjör, logonom eller sjuksköterska. Här möter du över 18 000 studenter som pluggar medicin, omvårdnad, ekonomi, teknik, journalistik, filosofi, musikpedagogik, skulptur, måleri och mycket mer. Dessutom
är Campus Flemingsberg en av få platser i Sverige där du kan utbilda dig till polis. Allt bara 19 minuter från centrala Stockholm.

Under denna dag får du träffa studenter  och personal från våra olika lärosäten  och utbildningar. Du kan också prata med  studie- och karriärvägledare som svarar  på dina frågor. 

Välkommen till ett ungt och levande campus där det är enklare att välja en egen väg.

Konstskolan Idun Loven

Konstskolan Idun Lovén

Idun Lovén är en skola som erbjuder två tvååriga konstnärliga utbildningar, en för måleri och en för skulptur. Under det digitala Öppna Huset får du en inblick i vad det innebär att studera hos oss. Vi kommer berätta om hur utbildningarna är uppbyggda. Ta en rundtur i skolans lokaler. Lärare och studenter kommer finnas tillgängliga för att svara på frågor.

Har du funderingar och frågor om utbildningarna redan nu kan du skicka dina frågor till info@idunloven.se. Vi tänkte besvara en del frågor som dyker upp via mejl under sändningen. Du kommer såklart även att kunna ställa frågor live under det digitala öppna huset.

Besök även idunloven.se för gällande tider och länk till öppet hus. Där finns även mer information om skolan och om hur du ansöker till oss.

Karolinska Institutet

Karolinska Institutet, KI

Den 17 mars kl. 14–18 kan du chatta med studenter och studievägledare, få information om våra utbildningar och inspireras av studenter som berättar om hur det är att studera på KI. Få en KI-tygpåse och den nya utbildningskatalogen!

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet och har Sveriges bredaste utbud av medicinska utbildningar.

Läs mer hos Karolinska Institutet

Karolinska Institutet

Kungliga Tekniska högskolan, KTH

I år har KTH ett eget digitalt Öppet hus lördagen den 20 mars kl. 11-15. Då har du möjlighet att möta studenter, lärare och studievägledare från våra program genom öppna zoomrum. Du kan också samtala enskilt med studievägledare via zoom, chatta med studenter, och ta del av förinspelat material som programspecifika miniwebbinar. Redan nu kan du läsa mer och se filmer via länken nedan.

Läs mer hos Kungliga Tekniska högskolan

Röda korsets högskola

Röda Korsets Högskola

Hos oss får du en utbildning som gör skillnad! Välkommen att besöka vårt digitala Öppet Hus för att lära mer om våra utbildningar och ställa frågor. Röda Korsets Högskola är en av Sveriges mest attraktiva högskolor inom sjuksköterskeutbildning. Hos oss kan du studera till sjuksköterska, vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska inom intensivvård, infektionssjukvård och psykiatrisk vård och läsa fristående kurser. Som en del av rödakorsrörelsen är profileringen mot utsatthet, mångfald, humanitet och globala perspektiv central i samtliga utbildningar. Här får du kompetens i och beredskap för framtidens omvårdnad – både i Sverige och utomlands.

Läs mer hos Röda Korsets Högskola

SMI

Stockholms Musikpedagogiska Institut

SMI är en högskola där du kan utbilda dig till musikpedagog eller logonom samt fortbilda dig i estetiska ämnen med pedagogisk inriktning, t ex inom musik, röst, dans och rörelse. Du kan ta del av vår verksamhet och vad som händer på SMI på Öppet Hus 17 mars såväl som på andra dagar under året. Håll dig uppdaterad på vår webb www.smi.se och vår Facebook.

Södertörns högskola

Södertörns högskola

Hos oss kan du du utbilda dig till exempel till lärare, polis, socionom, personalvetare, ekonom, journalist och bibliotekarie. Du kan läsa program eller kurser inom medieteknik, miljö och utveckling, estetik, filosofi, historia, arkivvetenskap och mycket, mycket mer.

Under öppet hus kommer du att kunna träffa studenter från olika utbildningar digitalt. Du kommer också kunna prata med våra studievägledare och få hjälp att välja den utbildning som är rätt för just dig.

Läs mer hos Södertörns högskola

Widerströmska gymnasiet

Widerströmska gymnasiet

Är du intresserad av life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap)? Då är Widerströmska gymnasiet något för dig! Du som väljer att gå natur, ekonomi, teknik eller vård- och omsorg här kommer att tillbringa din gymnasietid i en unik miljö – mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker och entreprenörer. Widerströmska gymnasiet har också en gymnasieingenjörsutbildning, det vill säga ett fjärde tekniskt år.

Läs mer hos Widerströmska gymnasiet

Vad pratar vi om på Instagram?

De senaste inläggen taggade med #campusflemingsberg:

Följ Campus Flemingberg på Instagram

🎙 BLI VERKSAMHETSCHEF FÖR SH RADIO

Just nu söker vi två (2) verksamhetschefer som kan vara med och starta igång verksamheten som har varit vilande under en period, vilket ger en unik möjlighet att vara med sätta stor prägel på verksamheten.

Som verksamhetschef för SH Radio är du ansvarig för underhåll och bokning av studion. Du är sammankallande till SH Radios redaktion och du har själv möjlighet att skapa innehåll och sända program. Du ansvarar även för kontoret och materialet som tillhör SH Radio. Som verksamhetschef ansvarar du även för medlemsrapportering gentemot SRS - Studentradion i Sverige som SH Radio är medlemmar i.

Vi söker dig som är nyfiken och intresserad av uppdraget, det krävs inga tidigare erfarenheter och det finns stort utrymme att vara delaktig i SH Radios utveckling.

Läs mer och ansök senast 17 mars 2021. Länk i bion.

#student #studentradio #södertörnshögskola #shradio #sh #campusflemingsberg
...

3 1

Digitalt öppet hus på Campus Flemingsberg den 17 mars!

#campusflemingsberg
...

13 0

Vill du få praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, innovation, sortimenthantering, rekrytering och marknadsföring? Då ska du söka rollen som verksamhetschef för SöderS Andrahandsbokhandel! 📚

SöderS Andrahandsbokhandel söker nu två (2) verksamhetschefer. Uppdraget delas på två personer som tillsammans ansvarar för den huvudsakliga driften av bokhandeln.

Uppdraget som verksamhetschef är ideellt och det ingår många meriterande uppgifter. Verksamhetschefens ansvar är att se till att andrahandsbokhandeln är bemannad med volontärer, besvara frågor på mail och på via bokhandelns facebooksida, marknadsföra bokhandeln samt att själv arbeta i bokhandeln när du har möjlighet. Som verksamhetschef delar du även ansvaret att förbereda ekonomiskt underlag till SöderS generalsekreterare, rekrytera och utbilda volontärer och hantera administrativa uppgifter som rör bokhandelns verksamhet.

Läs mer och sök rollen som verksamhetschef via länken i vår bio här på Instagram.

Har du frågor om uppdraget? Kontakta vår generalsekreterare Malin Helldorff via malin.helldorff@soders.nu

#södertörn #södertörnshögskola #andrahandsbokhandel #sh #campusflemingsberg #företagande #ideelltarbete
...

2 0

"Psykiatriutbildningen leder till ökad kompetens, bättre arbetsmöjligheter och högre lön", säger Dudley Sanchez som är en av de studenter som just nu läser till specialistsjuksköterska inom psykiatri vid Röda Korsets Högskola. Något Dudley uppskattar lite extra med utbildningen är dess fokus på människors mentala hälsa och ett förebyggande hälsofrämjande arbete. Sök specialistsjuksköterskeprogrammet i psykiatrisk vård senast 15 mars. Programmet startar en gång om året, på hösten. #specialistsjuksköterska #rödakorsetshögskola #campusflemingsberg #sjuksköterskestudent #psykiatriskvård ...

14 0

Hej student på Södertörn högskola!👋 Har du en idé eller ett företag som du vill utveckla, eller bara tänkt tanken att skapa något eget?

Ta tillfället i akt att förverkliga en affärsidé vid sidan av dina studier! Boka en rådgivning med vår affärsrådgivare Nellie på Campus Flemingsberg.
Välj en tid via länken i bion!🚀

#södertörnhögskola #södertörn #SH #södertorn #drivhuset #campusflemingsberg #flemingsberg #rådgivning #vägledning #student #studenttips #affärsrådgivning
...

21 0

Den 17 mars är det dags för årets digitala öppet hus på Campus Flemingsberg, välkomna!

Posted withregram • flemingsbergscience Den 17 mars är det dags för Öppet hus på Campus Flemingsberg. Även i år möts vi digitalt. Läs mer på campusflemingsberg.se #campusflemingsberg #flemingsbergscience
...

10 0

Öppet hus på Campus Flemingsberg 17 mars!
#campusflemingsberg
...

0 0

Den 17 mars är det dags för Öppet hus på Campus Flemingsberg. Även i år möts vi digitalt. Läs mer på campusflemingsberg.se #campusflemingsberg #flemingsbergscience ...

1 0

19 jan 2021
Digitalt Öppet Hus!

Den 17 mars är det dags för vårens öppna hus på Campus Flemingsberg som denna gång sker digitalt. Välkommen att besöka vårt digitala Öppet Hus för att lära mer om våra utbildningar och ställa frågor kl 13-16 på rkh.se/oppethus!

Röda Korsets Högskola är en av Sveriges mest attraktiva högskolor inom sjuksköterskeutbildning. Här får du kompetens i och beredskap för framtidens omvårdnad — både i Sverige och utomlands. Välkommen!

#sjuksköterskestudent #rödakorsetshögskola #campusflemingsberg #rödakorset
...

1 0

#campusflemingsberg ...

13 1

Svårt att välja? Campus Flemingsberg samlar kurser och och program från Karolinska Institutet, Kungliga tekniska Högskolan, Röda Korsets högskola, Stockholms Musikpedagogiska Institut, Södertörns högskola, Widerströmska gymnasiet och Konstskolan Idun Lovén. #campusflemingsberg ...

7 0