VÄLKOMMEN TILL
CAMPUS FLEMINGSBERG!

Med anledning av coronapandemin är det extra viktigt att tänka på att hålla avstånd och följa de anvisningar som finns hos respektive högskola. Respektera också avståndet i kollektivtrafiken. För att ta dig till campusområdet från pendeltågsstationen finns det två uppgångar/gångvägar, se karta här

Den 17 mars är det dags för vårens öppna hus på Campus Flemingsberg. Även i år möts vi digitalt.

PLUGGA VIDARE I HÖST, VILKEN VÄG VÄLJER DU?

Campus Flemingsberg är ett av Sveriges största campus, här finns fem högskolor, en konstskola och en gymnasieskola på samma plats.

Läs mer om Öppet hus

KI – KAROLINSKA INSTITUTET
KTH – KUNGLIGA TEKNISKA HÖGSKOLAN
RÖDA KORSETS HÖGSKOLA
SMI – STOCKHOLM MUSIKPEDAGOGISKA INSTITUT
SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA
WIDERSTRÖMSKA GYMNASIET
KONSTSKOLAN IDUN LOVÉN
HITTA

VAD PRATAR VI OM PÅ INSTAGRAM?

De senaste inläggen taggade med #campusflemingsberg:
Följ Campus Flemingberg på Instagram

26 april är det promenadens dag och vad är bättre än att gå på en skön promenad som en del av din paus under dagar med massa Zoom-föreläsningar och plugg? JO, att du kan vinna fina priser sponsrade av bl.a. Sound by Sweden och Storytel när du går på din dagliga promenad!

Mellan 26 och 28 april vill SöderS uppmana alla studenter att ta en promenad för att främja studenternas fysiska och psykiska hälsa.

Vi lottar ut priser och allt du behöver göra för att delta är följande:
🚶🏿 Gå minst 3000 steg under en promenadrunda under perioden 26-28/4. Använd valfri app med inbyggd stegräknare som dokumenterar promenaden.
🚶🏻‍♀️ Screenshota en bild och skicka det till isatou.keitta@soders.nu senast 28 april kl. 23:59

Alla studenter på Södertörns högskola är välkomna att delta, men för att få chansen att vinna priserna måste man vara kårmedlem. Bli medlem idag: https://www.soders.nu/medlemskap

Vi lottar ut hörlurar, presentkort och annat smått och gått med ett värde upp till 1899 kr! Så dra med dig en vän eller två på en promenad i det fina vårvädret!

Vinnarna kommer att publiceras på vår Instagram story 30 april. Så följ oss och håll utkik här på Instagram.
_________
🇬🇧 For information in English, visit soders.nu/events

#promenadensdag #södertörnshögskola #sodertornuniversity #campusflemingsberg #tävling #promeneramera #student #studentistockholm #studentisverige #studentinstockholm #studentinsweden
...

16 2

Ett av de vanligaste, men viktigaste, tipsen som cirkulerar om hur man får distansstudier att funka är att prioritera studiero och avskilda platser där man kan studera med minimala distraktioner. Plättlätt att prata om, svårare att få till i praktiken.

Min plugghörna hemma vid köksbordet har sett mycket utveckling och utvidgning det senaste året. Fler checklistor, fler pennor, fler böcker. En solklar bonus är att jag är duktigare på att hålla städat i köket när jag vet att jag koncentrerar mig bättre när jag pluggar utan den där fulla diskmaskinen i ögonvrån. #södertörnshögskola #sh #campusflemingsberg
...

18 0

Hej!
Den här veckan får ni följa mig på instagram. Jag heter Minna och håller på att bygga ihop en samhällsvetenskaplig kandidatexamen av fristående kurser. Denna termin läser jag Etnologi B.

Förra gången ni kunde följa mitt studentliv här på skolans instagram hade coronapandemin nått Sverige ganska nyligen, och högskolan hade övergått till distansstudier bara några veckor tidigare. Nu, ett år senare, har mycket förändrats och för många av oss har det annorlunda blivit det normala. Den här gången kommer stort fokus ligga på hur jag har fått distansstudierna att funka och upplevelsen av att skriva b-uppsats i en pandemi.
#campusflemingsberg #sh #södertörnshögskola
...

24 0

Nu är det slut på min gästpostarvecka här på sodertorns_hogskola och jag avslutar med en bild på min nyinflyttade bebis som kom till oss idag. Ett perfekt avslut på veckan!

Har haft en jättehärlig vecka här på Instagram och uppskattar verkligen all interaktion, så kul att hänga med er!

Vill ni hålla er uppdaterade på vad vi gör på medietekniken och IT, medier och design programmet på Södertörns högskola så följ oss på medieteknik där jag håller i rodret till vardags.

Ha en fortsatt fin söndag alla följare!

#södertörnshögskola #sh #campusflemingsberg #studyinstockholm #medieteknik #medieteknik_sh #itmedierochdesign #imd
...

3 0

Posted withregram • sodertorns_hogskola Ett av de forskningsprojekt som jag arbetar med heter Planning with Youth. Projektet är finansierat av FORMAS och i projektet arbetar jag tillsammans med kollegor från miljövetenskap med frågor som rör hur man kan involvera ungdomar i hållbar stadsplanering. Under hösten deltog studenterna vid IT, medier och design programmet medieteknik i projektet bland annat genom att inom ramen för kursen Design, innovation och kreativitet designa innovativa lösningar för hur en kan engagera ungdomar inom hållbar stadsplanering i Huddinge. Vi samarbetade även med Huddinge kommun huddinge_kommun inom ramen för det här projektet. I slutet av terminen arbetade även studenterna på programmet med att hacka campus Flemingsberg i ett post-covid-scenario. 52 hållbara artefakter som studenterna skapat i papp och papper lämnades in inom ramen för samarbetet. I den här filmen som ni kan se på youtube hör ni några av studenterna berätta om sina erfarenheter av projektet och hur det var att designa lösningar enbart med papper som material. Vi är så stolta över samarbetet med våra fantastiska studenter!

För att läsa mer om projektet så finns vi på twitter, medium, youtube och Södertörns högskolas hemsida. Sök på Youth Plan eller Planning with Youth!

Filmen som ni ser en del av här är producerad av Emma Blomquist som är forskningsassistent i projektet och tidigare student i miljövetenskap hos oss på Södertörns högskola.

#södertörnshögskola #sh #studyinstockholm #campusflemingsberg #medieteknik #medieteknik_sh #planningwithyouth#pwy #youthplan #hackingthecampus #hållbarartefakt #itmedierochdesign #imd #campus #design
...

2 0

Posted withregram • sodertorns_hogskola Varannan fredag mellan klockan 15-16 har vi IMD-fika på IT, medier och design programmet. Vi tar med oss en kaffe om vi är sugna på det och träffas för att prata om allt möjligt, dela med oss av vad som händer just nu, ta stöd av varandra och för att studenterna ska ha möjlighet att ställa frågor till mig som programsamordnare eller till varandra som studentkollegor. Ett fantastiskt substitut nu är vi inte kan träffas i korridorerna på campus och fika tillsammans på högskolan!

#södertörnshögskola #sh #studyinstockholm #campusflemingsberg #medieteknik #imd #itmedierochdesign #imdfika #zoom #fika #aw
...

1 0

Varannan fredag mellan klockan 15-16 har vi IMD-fika på IT, medier och design programmet. Vi tar med oss en kaffe om vi är sugna på det och träffas för att prata om allt möjligt, dela med oss av vad som händer just nu, ta stöd av varandra och för att studenterna ska ha möjlighet att ställa frågor till mig som programsamordnare eller till varandra som studentkollegor. Ett fantastiskt substitut nu är vi inte kan träffas i korridorerna på campus och fika tillsammans på högskolan!

#södertörnshögskola #sh #studyinstockholm #campusflemingsberg #medieteknik #imd #itmedierochdesign #imdfika #zoom #fika #aw
...

11 0

Ett av de forskningsprojekt som jag arbetar med heter Planning with Youth. Projektet är finansierat av FORMAS och i projektet arbetar jag tillsammans med kollegor från miljövetenskap med frågor som rör hur man kan involvera ungdomar i hållbar stadsplanering. Under hösten deltog studenterna vid IT, medier och design programmet i projektet bland annat genom att inom ramen för kursen Design, innovation och kreativitet designa innovativa lösningar för hur en kan engagera ungdomar inom hållbar stadsplanering i Huddinge kommun. Vi samarbetade även med Huddinge kommun inom ramen för det här projektet. I slutet av terminen arbetade även studenterna på programmet med att hacka campus Flemingsberg i ett post-covid-scenario. 52 hållbara artefakter som studenterna skapat i papp och papper lämnades in inom ramen för samarbetet. I den här filmen som ni kan se på youtube hör ni några av studenterna berätta om sina erfarenheter av projektet och hur det var att designa lösningar enbart med papper som material. Vi är så stolta över samarbetet med våra fantastiska studenter!

För att läsa mer om projektet så finns vi på twitter, medium, youtube och Södertörns högskolas hemsida. Sök på Youth Plan eller Planning with Youth!

Filmen som ni ser en del av här är producerad av Emma Blomquist som är forskningsassistent i projektet och tidigare student i miljövetenskap hos oss på Södertörns högskola.

#södertörnshögskola #sh #studyinstockholm #campusflemingsberg #medieteknik #medieteknik_sh #planningwithyouth#pwy #youthplan #hackingthecampus #hållbarartefakt #itmedierochdesign #imd #campus #design
...

4 0

Posted withregram • sodertorns_hogskola Här sitter vi och planerar hur vi ska skapa möjligheter för att alla barn ska ges samma möjlighet att introduceras till programmering och digitalt skapande. Tillsammans med kodcentrum planerar jag och min kollega Ann Mutvei Berrez stordåd! Kodcentrum är en ideell förening och en otroligt viktig aktör som vi samarbetar med i frågor som rör programmeringskunskaper, teknikutveckling, demokratifrågor och samhällsutveckling.

#södertörnshögskola #sh #campusflemingsberg #studyinstockholm #medieteknik #medieteknik_sh #kodcentrum #forskning #samverkan
...

6 0

Här sitter vi och planerar hur vi ska skapa möjligheter för att alla barn ska ges samma möjlighet att introduceras till programmering och digitalt skapande. Tillsammans med kodcentrum planerar jag och min kollega Ann Mutvei Berrez stordåd! Kodcentrum är en ideell förening och en otroligt viktig aktör som vi samarbetar med i frågor som rör programmeringskunskaper, teknikutveckling, demokratifrågor och samhällsutveckling.

#södertörnshögskola #sh #campusflemingsberg #studyinstockholm #medieteknik #medieteknik_sh #kodcentrum #forskning #samverkan
...

13 0

Välkommen till
Campus Flemingsberg!

Med anledning av coronapandemin är det extra viktigt att tänka på att hålla avstånd och följa de anvisningar som finns hos respektive högskola. Respektera också avståndet i kollektivtrafiken. För att ta dig till campusområdet från pendeltågsstationen finns det två uppgångar/gångvägar, se karta här

Den 17 mars är det dags för vårens öppna hus på Campus Flemingsberg. Även i år möts vi digitalt.

Plugga vidare i höst, vilken väg väljer du?

Campus Flemingsberg är ett av Sveriges största campus, här finns fem högskolor, en konstskola och en gymnasieskola på samma plats.

Läs mer om Öppet hus

KI – KAROLINSKA INSTITUTET
KTH – KUNGLIGA TEKNISKA HÖGSKOLAN
RÖDA KORSETS HÖGSKOLA
SMI – STOCKHOLM MUSIKPEDAGOGISKA INSTITUT
SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA
WIDERSTRÖMSKA GYMNASIET
KONSTSKOLAN IDUN LOVÉN
HITTA