A Working Lab

Vilken är affärsidén, vilket problem är ni ute för att lösa?
– Vi vill brygga gapet mellan akademi, forskning och näringsliv. Vi ser att det finns stora svårigheter att ta steget från akademi eller forskning till att starta eget företag ffa inom Life Science. Vi vill inte bara bidra med en fysisk plats i form av kontor och labb utan även med flexibilitet eftersom vi vet att saker sker i raketfart i startup-världen. Vi vill också vara ett stöd i så mycket vi kan i det runt omkring så som att erbjuda viss instrumentering, samordna bortforsling av riskavfall och tvätt av labbrockar utöver vanlig kontorsservice som printer, wifi, kaffe och frukt. Detta med en tanke att företagen ska i så stor utsträckning som möjligt kunna fokusera på sin briljanta idé och vi ska ta hand om resten.

Var är ni nu?– Just nu har vi 7 bolag som sitter hos oss. Det som fortfarande är ledigt hos oss är labb i olika storlekar så fokuset för oss just nu är att fylla dessa och att få igång lite mer evenemang och möten även här i Flemingsberg.

Vilka är era planer för framtiden?
– Planerna framåt är än så länge försiktiga, vi har haft svårare än vi trodde att fylla labben och hitta företagen som vill sitta på Campus Flemingsberg. Men vi vill gärna utöka och ta ett till våningsplan i ANA10 framöver, om vi ser att behovet och intresset för oss här ökar! Under tiden vill vi bygga ett starkt Community bland våra medlemmar men även med resten av campus och fortsätta att bidra till att campus Flemingsberg ska vara en attraktiv plats att etablera sig på.

Varför finns ni i Flemingsberg?
– Efter att alla labb varit fullsatta sedan start i Solna och med en lång väntelista till labben såg vi att det fanns ett stort behov. När KI visade sig inte nyttja en hel del av sina lokaler i Flemingsberg såg vi möjlighet att ta över fler labb för att möta detta behov. Dessutom såg man potentialen som finns på detta snabbt växande campus med närhet till sjukhuset, KI, Södertörn och KTH för att nämna några.

KONTAKT

Logotyp AWL

Alfred Nobels Allé 10
141 57 Huddinge
SVERIGE

epost:info@aworkinglab.se

www.aworkinglab.se

Published On: 29 september 2023
Till toppen