PÅ GÅNG  AKTUELLT  KONTAKT

CAMPUS2022-04-01T15:31:49+02:00

Hitta på området, bekanta dig med de verksamheter och studiemiljöer som finns på Campus Flemingsberg.

Här är nära till allt. På campusområdet samlas studenter, företag, organisationer och studenter. Det finns café och restauranger, möteslokaler och i princip allt som behövs för en arbetsdag. Oavsett om du är student eller företagare.

Hitta på området, bekanta dig med de verksamheter och studiemiljöer som finns på Campus Flemingsberg.

Här är nära till allt På campusområdet samlas studenter, företag, organisationer och studenter. Det finns café och restauranger, möteslokaler och i princip allt som behövs för en arbetsdag. Oavsett om du är student eller företagare.

Campus Flemingsberg är ett levande och mångvetenskapligt campus, som är unikt med sin mix av högre utbildning, forskning, kunskapsintensiva företag och sjukvård. Här finns caféer och restauranger, mötesplatser, motionsspår och utegym.

Här finns ett flertal högskolor och universitet, en konstskola, en gymnasieskola och ett universitetssjukhus, allt inom gångavstånd.

0
min från Stockholm C
0
kaféer och restauranger
0K
studenter
0
universitet och högskolor

AKTUELLT PÅ CAMPUS FLEMINGSBERG

VAD PRATAR VI OM PÅ INSTAGRAM?

Jag tänkte avsluta veckan med att lite kort berätta om varför jag studerar bibliotekarieprogrammet.

I höstas tog jag min ekonomie kandidatexamen inom företagsekonomi och började samtidigt på nästa kandidat. Jag vill bredda mig så mycket som möjligt för i framtiden vill jag jobba med antingen det ena eller det andra – eller båda kombinerat.

Södertörns högskola firar 25 år och jag hoppas att jag om 25 år arbetar med något jag brinner för. Jag vill arbeta med ekonomi kopplat till bibliotek för att driva utvecklingen framåt. Jag vill låta barnen ta plats och lära sig så mycket de bara kan. Jag vill skapa bättre förutsättningar för medborgerliga samtal. Om 25 år hoppas jag också att biblioteken får de resurser som behövs och att bibliotekariernas löner har ökat. Jag hoppas även att lagen kräver att skolbibliotek ska ha utbildade skolbibliotekarier. Detta för att få rätt förutsättningar till att kunna göra samhället till en bättre plats för alla.

Med det säger jag tack och hej för denna vecka! Har ni ytterligare frågor angående studier eller vad som helst så finns jag på natureinmind 🤗 Vill ni i stället diskutera böcker och liknande med en blivande bibliotekarie finns jag på _enbokiveckan_ 📚

#sh #campusflemingsberg #södertörnshögskola #shlivet #student #studyinstockholm #studera #bibliotekarieprogrammet #sh25år
...

24 0

Idag har dagen bestått av föreläsningar. Två timmar på förmiddagen och två timmar på eftermiddagen.

Under tiden jag hittills har studerat bibliotekarieprogrammet har upplägget varit rätt likt mellan kurserna. Vi brukar ha kanske två dagar i veckan med föreläsningar där en föreläsning är på förmiddagen och en på eftermiddagen. Utöver det brukar vi ha en dag då det är seminarier. Ett seminarie brukar pågå i ungefär två timmar. Resten av dagarna är det eget plugg som gäller.

Seminarier kan beskrivas som obligatoriska lektioner där tanken är att vara i mindre grupper för att diskutera. Föreläsningar är inte obligatoriska att gå på, men det brukar vara bra för att av läraren få hjälp att förstå kurslitteraturen. Även de brukar i vårt program innehålla en del diskussioner då vi är relativt få i vår klass (cirka 30-35 personer tror jag) och alla brukar inte alltid dyka upp på föreläsningarna. Det är bra tycker jag att en själv kan välja lite hur en vill lägga upp sina studier och hur en lär sig bäst. Personligen närvarar jag på allt i skolan. Ofta känner jag att jag får med mig något nyttigt och det är alltid givande tycker jag att diskutera med mina kurskamrater.

#campusflemingsberg #shlivet #sh #studera #bibliotekarieprogrammet #student #studyinstockholm #södertörnshögskola
...

19 0

Bibliotekarieprogrammet på Södertörns högskola startade 2019. Det som är så bra med detta relativt nystartade program är att det därför är extremt aktuellt, bland annat i sättet att se på ämnen och på det intensiva sätt vi problematiserar.

En vanlig reaktion och fråga som kan uppstå om någon berättar att de ska studera bibliotekarieprogrammet är "vadå, behöver man gå på högskola för att bli bibliotekarie?". Själv har jag inte fått denna reaktion, men jag vet flera som har. Och ja, att vara en utbildad bibliotekarie är extremt viktigt. Tänk dig som jämförande exempel en utbildad svenskalärare som undervisar i matematik, det skulle inte bli så bra.

Att arbeta som bibliotekarie är så mycket mer än att stå bakom en disk och placera böcker på hyllor. Kunskapen som utbildade bibliotekarier har behövs för att kunna driva förändring i samhället och samtidigt vara en trygg punkt. Informationskunniga, källkritiska och viljan att ge alla förutsättningar för att kunna leva tillsammans är bara några av de få saker som jag, hittills i min utbildning, anser beskriva bibliotekarier.

Hittills har programmet verkligen gjort mig mer medveten om saker och ting samt utmanat mitt tänkande. Programmet berör bland annat samhälle, politik, filosofi, digitalisering och mänskligt beteende. Knappt några rätt eller fel finns; diskussionen och det egna tänkandet är det som står i centrum.

#shlivet #student #studyinstockholm #södertörnshögskola #campusflemingsberg #sh #studera #bibliotekarieprogrammet
...

21 0

Jag bor sedan några år tillbaka i Mariefred som ligger i Södermanland. En av många anledningar till att jag började studera på Södertörns högskola var för att den ligger så bra. Det är väldigt smidigt att pendla till campus. Både SL och SJ stannar i princip precis utanför.

Att pendlingen är så smidig gör att jag kan bo kvar i Mariefred under mina studier vilket är så otroligt skönt. Nära till stan och nära till landet.

I studierna tycker jag att det är viktigt med pauser och då är det bra att omge sig med miljöer en mår bra i. Själv brukar jag promenera runt slottet för att därefter ta en tur genom Hjorthagen och hälsa på alla hjortar 🦌

Brukar du ta pauser och vad ger dig energi?

#sh #campusflemingsberg #shlivet #student #södertörnshögskola #bibliotekarieprogrammet
...

40 2

Hejhej! 👋

Rebecka Nyman heter jag och denna vecka är det mig ni får följa på det här kontot. Jag studerar bibliotekarieprogrammet och är inne på slutet av mitt första år. Sedan tidigare har jag även en ekonomie kandidatexamen inriktning företagsekonomi från Södertörns högskola. Jag ser fram emot att få dela min vardag som student med er och även få lyfta ett relativt nytt program som bibliotekarieprogrammet är 🥳📚

Har ni några frågor under veckan så tveka inte att fråga! Ni kan ställa frågor både i kommentarer eller via meddelande.

#södertörnshögskola #sh #campusflemingsberg #shlivet #student #studera #bibliotekarieprogrammet
...

28 0
Till toppen