Campus Flemingsbergs Chamber Choir

Är du en körvan sångare med god notläsningsförmåga och kan bära en körstämma i a cappella sång, med önskan om att få sjunga lite mer utmanande repertoar i högre konstnärliga sammanhang?

Campus Flemingsbergs Chamber Choir är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) och riktar sig till dig som studerar eller arbetar på Campus Flemingsberg.

Om CFCC CFCC är en blandad kör bestående körvana sångare hämtade ur campus Flemingsbergs olika verksamheter. Repertoaren är främst hämtad ur musiken av 1900- och 2000-talet i den svenska körlyriken, men även mer uppmärksammade utländska verk ingår. Kören sjunger även nykomponerade verk och arrangemang, huvudsakligen a cappella men även tillsammans med instrumentalister och ensembler. Visionen med CFCC är att skapa en kör med hög konstnärlig ambition för uppträdanden på campushögtider och särskilda evenemang, samt externt och på turné.

Ansökan, antagning och urval

Antagning till vårterminen 2022 sker genom provsjungning vilken erbjuds den 16/3, 17/3 och 23/3 mellan kl 16.30-19.00. Vi tar gärna emot fler sökanden! Boka via länken längst ner på sidan eller genom att skicka ett mejl till elsa.aborg@folkuniversitetet.se om du är intresserad.

Kursledare Ian Plaude

Ian Plaude är Campus Flemingsbergs Chamber Choirs konstnärliga ledare och tillika rektor på Stockholms Musikpedagogiska Institut. Han har lång erfarenhet av körsång, att leda och dirigera kör.

Ian var grundande dirigent till kammarkören Plica Vocalis 1993 samt medlem i Gustaf Sjökvists kammarkör (GSKK) 1994-2007 och har bistått som repetitör och dirigent i både GSKK och Storkyrkans kör sedan 1997. Dessa olika uppdrag har lett till omfattande repertoarstudier och instuderingar för skivproduktioner samt konserter i Sverige, övriga Europa, Asien och USA. Ian har i de här sammanhangen haft förmånen att arbeta med musiker som Ann-Sofie von Otter, Barbara Hendricks, Emmanuelle Haïm, Joakim Svenheden, Kroumata, Magnus Lindgren, The Real Group m fl.

Han har också arbetat med tonsättare som Sven-David Sandström, Kjell Perder, Lars Edlund och Georg Riedel m fl.

Efter Sjökvists pensionering 2011 fortsatte Ian med Storkyrkans kör under dess nya namn Kammarkören Musikaliska, vilken han ledde fram till 2017. Ian är sedan 2010 första dirigent för Den Bacchanaliska Kören i sällskapet Par Bricole, grundad 1779 av bl.a. Carl Michael Bellman. Under våren 2012 dirigerade Ian även kören Stockholm Chamber Singers på utländskt uppdrag.

Håll utkik på Folkuniversitetets webbplats om du vill bli en del av Campus Flemingsbergs Chamber Choir.