Hela vinnare av Flemingsberg Science Award

Hela utvecklar en app som ska ge fler drabbade möjligheten till en bättre hjärtrehabilitering. Den mobila applikationen uppmuntrar vardagsträning, ger ett vårdstöd och möjligheten att följa sin framgång.

Flemingsberg Science Award är en deltävling till den nationella affärsplanetävlingen Venture Cup. I Flemingsberg Science Award STARTUP belönas startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området.

Årets vinnare är företaget Hela som med erfarenhet från Silicon Valley, USA, har utvecklat en app för sprida och underlätta hjärtrehabilitering.

– Vinsten är framförallt ett erkännande men bidrar också till värdefull synlighet när vi fokuserar mer på produktutveckling än marknadsföring, säger Asmen Gül, grundare av Hela.

Appen ska göra det möjligt att följa vardagsträningen och ger en god bild av den dagliga framgången genom ett särskilt utvecklat program.
– Vi ökar engagemang till hjärtrehabilitering genom att visualisera patienters hälsoutveckling under programmets gång. Vi har olika intäktsmodeller beroende på marknad men riktar oss främst mot privata hjärtrehabiliteringscenter eller hjärtspecifika fysioterapeuter.

Nu ska utvecklingen skalas upp för att passa fler användare. Applikationen ger bland annat möjlighet till individuellt stöd från vårdpersonal och innehåller även ett community där användarna kan stötta varandra.
– Nästa steg är att ingå i avtal med regioner för att skala upp och samarbeta med medtech-bolag inom uppkoppling av diagnostikprodukter. Det gör vi genom testpiloter som kan bevisa ett ökat patientengagemang inom en rad olika parametrar, säger Asmen Gül.

Här hittar du Hela och här kan du se en film som visar appen.

Published On: 23 juni 2022
Till toppen