Här finns labblokaler där fler företag kan växa

Nu har A Working Lab (AWL) i Flemingsberg slagit upp portarna. Här erbjuds generösa labblokaler i olika storlekar för fler företag att växa med närhet till en stark lifesciencemiljö.

A Working Lab (AWL) är ett community och mötesplats med inriktning på lifesciencesektorn. Här finns allt från privata kontorsplatser till mötesrum och labblokaler i olika storlekar. Därför har AWL i Flemingsberg kapaciteten att välkomna såväl mindre som verkligt stora företag.
– Det är fullt möjligt att skala både upp och ned i våra lokaler. I dagsläget har vi cirka sex labb tillgängliga och fler av dem är mycket stora och kan avskärmas för att rymma fler företag, säger Satya Silcock, Service Manager, A Working Lab.

Nationellt community
I Flemingsberg finns en omedelbar närhet till flera aktörer inom lifescienceområdet, som Karolinska Institutet, Karolinska Universitetssjukhuset, och även KTH och Södertörns högskola. En av målsättningarna med AWL är att bygga ett starkt community där alla kan ta hjälp och lärdom av varandra.
– Vårt community sträcker sig över hela landet eftersom vi har coworking och mötesplatser i såväl Göteborg som Stockholm och Umeå. Dessutom arrangera vi regelbundna evenemang för att ytterligare öka utbytet och nätverket mellan medlemmarna, säger Satya Silcock.
Förutom tillgång till egna labblokaler finns det även en gemensamt labb för alla hyresgäster i Flemingsberg.

Ett av företagen som är på väg att flytta till AWL Flemingsberg är lifescienceföretaget Truly Labs.
– Vi är baserade i Lund och i början av året startade vår expansion till Stockholmsregionen. AWL i Solna har gjort denna process smidig genom att ge oss ett fantastiskt utrymme och miljö som underlättar för nätverkande, säger Carla Carvalho, senior forskare vid Truly Labs.

– Däremot finns det i dagsläget inte mycket fysiskt utrymme att växa i Solna. Det verkar vara brist både på laboratorie- och kontorsytor. Därför var vi ganska glada när AWL bestämde sig för att öppna i Flemingsberg. Där ser vi en stor potential för tillväxt och expansion, säger Carla Carvalho, senior forskare vid Truly Labs.

Mer om AWL Flemingsberg hittar du här.

Published On: 13 september 2022
Till toppen