Genombrott för AlzeCure i utveckling av läkemedel mot nervsmärta

Flemingsbergföretaget AlzeCure Pharma visar positiva resultat från sin kliniska studie med en ny läkemedelskandidat mot nervsmärta.

Nya data från AlzeCures fas IIa-studie visar att läkemedelskandidaten ACD440 har en signifikant smärtlindrande effekt.

– Det medicinska behovet inom detta område är mycket stort, inte minst för att finna alternativ till opioider. Neuropatisk smärta är det enskilt största marknadssegmentet inom smärtbehandling och omsätter årligen över 11 miljarder USD. Upp till 80 procent av patienterna får inte tillfredsställande effekt med sina nuvarande behandlingar, säger Martin Jönsson, VD för AlzeCure Pharma. .

AlzeCure är ett av få i världen som utvecklar läkemedel som tar sikte på receptorn TRPV1, vars upptäckt belönades med Nobelpriset i medicin 2021. Målet är att hjälpa människor som lider av nervsmärtor. I många fall finns i dag ingen annan tillgänglig effektiv behandling än opioider, som dels dövar hela kroppen, och dels kan leda till beroenden och missbruk.

Mer om den framgångsrika studien.

Published On: 2 juni 2023
Till toppen