Glada nyheter för Flemingsbergspendlare

Tidigare i veckan rapporterade Mitt i Stockholm den glädjande nyheten att man kommer att utöka antalet avgångar på Södertäljependeln under rusningstrafik från och med måndag den 30 oktober, vilket innebär att tågen kommer att gå åtta gånger per timme.

Vi är många som bor, arbetar och studerar i Flemingsberg som någon gång har upplevt förseningar, trånga tåg, och inställda avgångar. För oss är pendelresorna en stor del av vardagen. Det är otroligt viktigt att pendlare kan ha förtroende för pendeltrafiken, och därför är nyheter likt dessa mycket välkomna.

De positiva nyheterna beror på att MTRX, som ansvarar för pendeltågen, nu har en förbättrad personalsituation jämfört med tidigare. Det kommer därför att gå åtta tåg i timmen mellan 06:00 och 09:00 samt 14:00 och 19:00. Utanför rusningstiden kommer fortfarande fyra tåg att avgå varje timme.

Trots att det är ett glädjande besked som vi möts av den här veckan, så är de ökade avgångarna egentligen något som förväntas från SL:s sida.

”Men utbudet lever fortfarande inte upp till grundbeställningen, alltså det antal tåg som ska köras för 2023.” – skriver Mitt i Stockholm i sin artikel.

Därmed kvarstår trycket att fortsätta öka antalet avgångar, eftersom den ursprungliga beställningen för 2023 var tio tåg per timme under rusningstid. Hur framtiden kommer att se ut är därför fortfarande osäker.

Läs artikeln här.

Published On: 31 oktober 2023
Till toppen