Irma Alert och The Digital Immune System: Vinnare av Flemingsberg Science Award STARTUP 2024

Sveriges barn och unga mår inte bra. Psykisk ohälsa, ökade neuropsykiatriska sjukdomar och sociokulturell förvirring, delvis orsakad av sociala medier, ökar. Som resultat av det sjunker kunskapsnivån bland unga, med läsförståelse och matematik som särskilt problematiska områden. Det här vill Irma Alert, vinnaren av Flemingsberg Science Award ändra på.

”Jag håller på att ta fram en digital miljö som ämnar till att ta bättre hand om Sveriges ungdomar och som kan ses som en kontrast till de sociala miljöer som i viss mån skapar tryck på ungdomarna idag. Där ska man kunna få hjälp, mycket via nudging och självhjälpsmetoder för att må bättre så att man klarar sig bättre. Det är ett sätt att framtidssäkra Sverige.” – Irma Alert, grundare The digital immune system.

”Det är ett faktum att psykiska problem hos barn har fördubblats sedan 1980.  Dagens samhälle ligger hopplöst efter i att övervaka och förstå ungdomar, flera år efter, och detta måste förändras.  En ryggsäck full av grundläggande befintliga terapeutiska metoder kombinerat med innovativa funktioner kan vara den förändring som samhället behöver.  En erfaren grundare och en rådgivande styrelse med bred kompetens kan få denna utmanande idé att lyfta” – Johnny Högberg, VD Flemingsberg Science.

Se hela intervjun med Irma Alert.

Published On: 7 juni 2024
Till toppen