Flemingsbergs campuskör “Flemingos”

Skulle du vilja börja sjunga i kör? Nu finns det en kör för dig som studerar eller jobbar på Campus Flemingsberg. Kören leds av körledare från Stockholms Musikpedagogiska Institut!

Flemingsbergs campuskör “Flemingos” är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) och riktar sig i första hand till dig som studerar eller arbetar på högskola eller universitet på Campus Flemingsberg.

Kören kommer utforska olika typer av genrer och låtar. Du behöver inte ha erfarenhet av att ha sjungit i kör men tycka om musik och vara intresserad av att lära dig mer om hur det är att sjunga i grupp.

Lär känna körledarna

Jesper Blomberg heter jag och är född och uppvuxen utanför Göteborg. Jag är utbildad vid Ljungskile Folkhögskola och Balettakademin musikallinje i Göteborg. Sedan examen 2013 har jag jobbat som musikalartist och har medverkat vid ett flertal stora produktioner runt om i Sverige och även i Danmark. Min körbakgrund är framför allt inom gospel/soul, men även klassisk kör och ensemblekör i musikal. Just nu läser jag första året på Högskoleexamen i Musikpedagogik på SMI och trivs väldigt bra med att vara en del av campus.

Mitt namn är Nicolai Rese och jag är 25 år. Jag kommer från Nesodden, Norge. Jag sjunger och spelar en rad blåsinstrumentet. Jag har spelat i skolkören i Norge sedan jag var 6 år gammal och alltid haft stort intresse för musik. Efter gymnasiet spelade jag i militärorkester i 1 år innan jag började min sångutbildning som fortfarande pågår. Jag har en del erfarenhet inom dirigering och att leda orkestrar och ensembler med instrumentalister. Jag är van vid att jobba med uttryck i musiken och söker mer erfarenhet från körhållet.

Jag heter Martin Lissel (tjänstledig VT 2022) är baryton och kompositör, utbildad vid Stockholms konstnärliga högskola och Musikhögskolan i Hamburg. Jag har uppträtt på scener som Kungliga Operan, Värmlandsoperan och Norrlandsoperan och har sjungit med orkestrar som Svenska Kammarorkestern och Hamburger Symfoniker. Körsång ligger mig varmt om hjärtat och jag började sjunga i kören Risbergskas Vokalensemble under gymnasietiden som bl.a. rönte framgångar vid tävlingar i Schweiz och Polen.

Vi ser jättemycket fram emot att dra i gång och hoppas att just du vill hänga på!

Håll utkik på Folkuniversitetets webbplats om du vill bli en del av kören Flemingos.