Tillbringa din gymnasietid i en unik miljö

Widerströmska gymnasiet är en kommunal gymnasieskola med fokus på life science (naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap) på Campus Flemingsberg. Du som väljer att gå här kommer tillbringa din gymnasietid i en unik miljö – mitt bland framtidens och nutidens forskare, tekniker, läkare och entreprenörer. Skolan ligger nämligen mitt i Campus Flemingsberg.

Widerströmska gymnasiet öppnade hösten 2019.

Det första året tar skolan emot 180 elever. Fullt utbyggd är den först 2021 med plats för 500 elever.
Eleverna kommer kunna läsa på teknik-, naturvetenskaps-, ekonomi- eller vård- och omsorgsprogrammet, samt ett fjärde år på teknikprogrammet.  Gemensamt för hela skolan är ett fokus på life science.

Genom att ha ett nära samarbete med högskolorna i området ges eleverna goda förutsättningar för fortsatta studier på högskola eller universitet efter studenten.

Verksamheten blir helt integrerad i högskoleområdet Campus Flemingsberg med lokaler i NEO-byggnaden, som man delar med Karolinska Institutet (KI). Närmaste grannar är Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Röda Korsets högskola. På campus finns också Södertörns högskola.

Skolans lokaler har många flexibla ytor som kan förändras efter behov. Eleverna får en inspirerande och varierande studiemiljö för både kreativitet och studiero.

LÄS MER HOS HUDDINGE KOMMUN

KONTAKT

Widerströmska gymnasiet finns centralt på Campus Flemingsberg.

För mer information kontakta rektor Mona Lifvergren, Huddinge kommun
Telefon: 08-535 336 18
E-post: mona.lifwergren@huddinge.se
E-post: widerstromskagymnasiet@huddinge.se
Webb: huddinge.se/widerstromska