Mando Group

Vilken är affärsidé, vilket problem är ni ute för att lösa?
– Vi är ett vårdföretag som bedriver forskning, i samarbete med Karolinska Institutet (KI), och behandling av ätstörningar och övervikt. Vi har utvecklat det medicintekniska hjälpmedlet Mandometer, som ger patienterna möjligheten att lära sig hur fort de ska äta och hur det känns att bli mätt, säger Cecilia Bergh, VD för Mando Group.

– Efter drygt ett års behandling blir 75 procent av de som haft en ätstörning symptomfria. De som varit överviktiga går ner 10-15 kilo efter ungefär samma tid. Men helst av allt vill vi undvika att behandla patienterna och istället förebygga viktproblem. Därför arbetar vi även med barn som får träna sig att äta normalt i tidig ålder.

Var är ni nu?
– Vi har visat att metoden fungerar – nu är det dags att sprida den till fler. Därför tar vi första steget ut på konsumentmarknaden. Och för att lyckas med det måste vi bland annat bygga upp vår säljorganisation, samt lager och logistik, säger Cecilia Bergh.

Vilka är era planer för framtiden?
– Just nu testas en digital version av behandlingen av användare, både i USA och Sverige, och senare i år börjar vi sälja den. Utvecklingen av vår Mandometer har varit dramatisk: för 25 år sedan var den stor och otymplig, i dag är den en lätt liten våg som ryms i fickan och kopplas till mobilen. Både de som har problem med vikten och de som vill undvika problem kan använda den var och när som helst, säger Cecilia Bergh.

Varför finns ni i Flemingsberg?
– Vår forskning och utveckling har skett i samarbete med både KI och Karolinska Universitetssjukhuset här i Flemingsberg. Ett arbete som har lagt grunden till vår insikt kring vad viktproblem beror på och visat vägen till en behandling. Det positiva klimatet på Campus Flemingsberg uppmuntrar originella idéer och samarbeten, och har skapat en stimulerande miljö som varit avgörande för oss, säger Cecilia Bergh.

Kontakt

Box 4006
141 04 Huddinge
+46 (0)8 556 406 00
info@mando.se

www.mando.se

Published On: 23 mars 2022

XNK Therapeutics

"Flemingsberg är den plats i världen du vill vara om du arbetar med NK-celler"...

Sprint Bioscience

"I Flemingsberg finns det möjlighet för oss att växa och erbjuda en bra arbetsmiljö för...

NextCell Pharma

"Flemingsberg är helt rätt plats för oss tack vare närheten till samarbetspartners och den kliniska...

Mando Group

"Vår forskning och utveckling har skett i samarbete med både KI och Karolinska Universitetssjukhuset här...

Inhalation Sciences Sweden

"I Flemingsberg finns tillgång till de avancerade labb som vi behöver och dessutom finns rätt...

Circio

"Vi är i Flemingsberg på grund av tillgången till kompetent arbetskraft inom den här sektorn...

Cellaviva: förbättrar liv genom stamcellsteknik

Vilken är affärsidén, vilket problem är ni ute för att...

Biomedrex Genetics

"I egenskap av startup har tillgången till core facilities varit helt avgörande för vår forskning."...

Bactigard

"När vi behövde mer yta för att etablera en integrerad anläggning för samtliga funktioner, inklusive...

AlzeCure Pharma

"Den stimulerande miljön med närhet till ledande forskning inom området, och det positiva klimatet på...

Lokaler i AWL

A Working Lab

"I Flemingsberg såg man potentialen som finns på detta snabbt växande campus med närhet till...

Till toppen