Här öppnas portarna för kreativitet och kultur

Innovation station är den nya coworkingmiljön i Flemingsberg som bjuder in till fler kreativa möten.
– Vi såg ett starkt behov av en mötesplats för fler än bara verksamheter inom Life science. Tillsammans med bland andra Flemingsberg Science har vi därför öppnat en bredare coworkingplats som vänder sig till kulturverksamheter och kreativa näringar, säger Johan Bornebusch, innovationsledare och lärare vid Södertörns högskola.

Bland målen med Innovation station Flemingsberg är att skapa möten mellan entreprenörer, innovatörer och samhällsutvecklare. Coworkingmiljön ligger centralt vid Blickatorget och omfattar cirka 370 kvadratmeter. Här finns plats för evenemang, möten, workshops och olika sociala events samt cirka 40 arbetsplatser.
– Nu erbjuder vi företag och organisationer att bli medlemmar hos oss. Redan under slutet av våren öppnar vi för en testperiod och till hösten är vår verksamhet i full gång, säger Johan Bornebusch.

Bubblande kreativitet
Här finns både separata kontorsrum och arbetsplatser i öppet kontorslandskap. Inför starten besökte en arbetsgrupp ett flertal liknande miljöer kring Stockholm för inspiration.
– Framförallt har vi tagit avstamp i all den kunskap och kreativitet som bubblar i Flemingsberg av studenter, entreprenörer och företag. Innovation station blir platsen för alla dessa att mötas och utvecklas tillsammans.
I arbetsgruppen ingick även Flemingsberg Science som redan flyttat in i den nya coworkingmiljön.
– Inriktningen på kultur och kreativitet, tillsammans med den centrala placeringen, gör Innovation station till en samlingsplats där vi bygger vidare på Flemingsbergs styrkor inom utbildning, forskning och kreativitet, säger Johnny Högberg, vd Flemingsberg Science.
Coworkingmiljön Innovation station blir ett viktigt komplement till A Working Lab som öppnade under 2022 med fokus på verksamheter inom Life science.
Innovation station kommer bland annat att rymma Södertörn högskolas innovationsverksamhet, med Drivhuset och SH Innovation. Här finns även platser för de startupföretag som växer inom högskolan.
– Redan innan vi öppnade hade vi ett tjugotal intresserade av medlemskap från olika aktörer i Flemingsberg. Behovet är tydligt för en mötesplats för utmaningsdriven samverkan och innovation i Flemingsberg, säger Johan Bornebusch.

Här kan du läsa mer om Innovation station

Published On: 14 juni 2023
Till toppen