PÅ GÅNG  AKTUELLT  KONTAKT

UTBILDNING2022-04-28T15:48:09+02:00

Fem högskolor, en konstskola, gymnasieskola och 18000 studenter.

Campus Flemingsberg är Sveriges åttonde största campus, här kan man läsa allt från medicin och vård till ekonomi, juridik, statsvetenskap, teknik, musik och journalistik. Här är dessutom en av de platser i landet där man kan utbilda sig till polis.

Fem högskolor, en konstskola, gymnasieskola och 18000 studenter.

Campus Flemingsberg är Sveriges åttonde största campus, här kan man läsa allt från medicin och vård till ekonomi, juridik, statsvetenskap, teknik, musik och journalistik. Här är dessutom en av de platser i landet där man kan utbilda sig till polis.

Campus Flemingsberg är ett levande och mångvetenskapligt campus, som är unikt med sin mix av högre utbildning, forskning, kunskapsintensiva företag och sjukvård. Här finns ett flertal högskolor och universitet, en konstskola, en gymnasieskola och ett universitetssjukhus, allt inom gångavstånd.

Det finns många olika typer av utbildningar på Campus Flemingsberg. Fristående kurser, hela program, kompetensutveckling, distansstudier eller studier på plats.

VÄLKOMMEN TILL CAMPUS FLEMINGSBERG

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet.

Karolinska Institutet – ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet.

LÄS MER
KTH – möter globala samhällsutmaningar

KTH – möter globala samhällsutmaningar

Sedan starten 1827 har KTH utvecklats till ett av Europas ledande tekniska universitet.

LÄS MER
Vi utbildar sjuksköterskor

Omvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv

Med människan i centrum och utblick mot världen är omvårdnad och hälsa i ett globalt perspektiv.

LÄS MER
SMI - utbilda dig till instrumentalpedagog eller sångpedagog

SMI - utbilda dig till instrumentalpedagog eller sångpedagog

Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI, är en högskola med pedagogisk utbildning.

LÄS MER
Humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap.

Södertörns högskola

Vi erbjuder cirka 70 program och 250 kurser. Utbildning och forskning inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap.

LÄS MER
Konstskolan Idun Lovén drivs av konstnärer

Konstskolan Idun Lovén drivs av konstnärer

Undervisningen präglas av en pedagogik baserad på lärarnas egna konstnärliga kunskaper och erfarenheter.

LÄS MER
Tillbringa din gymnasietid i en unik miljö

Tillbringa din gymnasietid i en unik miljö

Widerströmska gymnasiet är en kommunal gymnasieskola med fokus på life science. 

LÄS MER
Bildning för framtiden

Bildning för framtiden

Tullinge gymnasium är en skola för dig som är studiemotiverad och har höga förväntningar på din utbildning.

LÄS MER
Här sker en kraftfull satsning på fler studentbostäder, i direkt anslutning till campusområdet.

Boende mitt på campus

Här sker en kraftfull satsning på fler studentbostäder, i direkt anslutning till campusområdet. Nobelus är helt nya kvarter som blandar forskar- och studentboenden. Längs Hälsovägen byggs ytterligare studentboenden.

LÄS MER

AKTUELLT PÅ CAMPUS FLEMINGSBERG

VAD PRATAR VI OM PÅ INSTAGRAM?

Jag tänkte avsluta veckan med att lite kort berätta om varför jag studerar bibliotekarieprogrammet.

I höstas tog jag min ekonomie kandidatexamen inom företagsekonomi och började samtidigt på nästa kandidat. Jag vill bredda mig så mycket som möjligt för i framtiden vill jag jobba med antingen det ena eller det andra – eller båda kombinerat.

Södertörns högskola firar 25 år och jag hoppas att jag om 25 år arbetar med något jag brinner för. Jag vill arbeta med ekonomi kopplat till bibliotek för att driva utvecklingen framåt. Jag vill låta barnen ta plats och lära sig så mycket de bara kan. Jag vill skapa bättre förutsättningar för medborgerliga samtal. Om 25 år hoppas jag också att biblioteken får de resurser som behövs och att bibliotekariernas löner har ökat. Jag hoppas även att lagen kräver att skolbibliotek ska ha utbildade skolbibliotekarier. Detta för att få rätt förutsättningar till att kunna göra samhället till en bättre plats för alla.

Med det säger jag tack och hej för denna vecka! Har ni ytterligare frågor angående studier eller vad som helst så finns jag på natureinmind 🤗 Vill ni i stället diskutera böcker och liknande med en blivande bibliotekarie finns jag på _enbokiveckan_ 📚

#sh #campusflemingsberg #södertörnshögskola #shlivet #student #studyinstockholm #studera #bibliotekarieprogrammet #sh25år
...

24 0

Idag har dagen bestått av föreläsningar. Två timmar på förmiddagen och två timmar på eftermiddagen.

Under tiden jag hittills har studerat bibliotekarieprogrammet har upplägget varit rätt likt mellan kurserna. Vi brukar ha kanske två dagar i veckan med föreläsningar där en föreläsning är på förmiddagen och en på eftermiddagen. Utöver det brukar vi ha en dag då det är seminarier. Ett seminarie brukar pågå i ungefär två timmar. Resten av dagarna är det eget plugg som gäller.

Seminarier kan beskrivas som obligatoriska lektioner där tanken är att vara i mindre grupper för att diskutera. Föreläsningar är inte obligatoriska att gå på, men det brukar vara bra för att av läraren få hjälp att förstå kurslitteraturen. Även de brukar i vårt program innehålla en del diskussioner då vi är relativt få i vår klass (cirka 30-35 personer tror jag) och alla brukar inte alltid dyka upp på föreläsningarna. Det är bra tycker jag att en själv kan välja lite hur en vill lägga upp sina studier och hur en lär sig bäst. Personligen närvarar jag på allt i skolan. Ofta känner jag att jag får med mig något nyttigt och det är alltid givande tycker jag att diskutera med mina kurskamrater.

#campusflemingsberg #shlivet #sh #studera #bibliotekarieprogrammet #student #studyinstockholm #södertörnshögskola
...

19 0

Bibliotekarieprogrammet på Södertörns högskola startade 2019. Det som är så bra med detta relativt nystartade program är att det därför är extremt aktuellt, bland annat i sättet att se på ämnen och på det intensiva sätt vi problematiserar.

En vanlig reaktion och fråga som kan uppstå om någon berättar att de ska studera bibliotekarieprogrammet är "vadå, behöver man gå på högskola för att bli bibliotekarie?". Själv har jag inte fått denna reaktion, men jag vet flera som har. Och ja, att vara en utbildad bibliotekarie är extremt viktigt. Tänk dig som jämförande exempel en utbildad svenskalärare som undervisar i matematik, det skulle inte bli så bra.

Att arbeta som bibliotekarie är så mycket mer än att stå bakom en disk och placera böcker på hyllor. Kunskapen som utbildade bibliotekarier har behövs för att kunna driva förändring i samhället och samtidigt vara en trygg punkt. Informationskunniga, källkritiska och viljan att ge alla förutsättningar för att kunna leva tillsammans är bara några av de få saker som jag, hittills i min utbildning, anser beskriva bibliotekarier.

Hittills har programmet verkligen gjort mig mer medveten om saker och ting samt utmanat mitt tänkande. Programmet berör bland annat samhälle, politik, filosofi, digitalisering och mänskligt beteende. Knappt några rätt eller fel finns; diskussionen och det egna tänkandet är det som står i centrum.

#shlivet #student #studyinstockholm #södertörnshögskola #campusflemingsberg #sh #studera #bibliotekarieprogrammet
...

21 0

Jag bor sedan några år tillbaka i Mariefred som ligger i Södermanland. En av många anledningar till att jag började studera på Södertörns högskola var för att den ligger så bra. Det är väldigt smidigt att pendla till campus. Både SL och SJ stannar i princip precis utanför.

Att pendlingen är så smidig gör att jag kan bo kvar i Mariefred under mina studier vilket är så otroligt skönt. Nära till stan och nära till landet.

I studierna tycker jag att det är viktigt med pauser och då är det bra att omge sig med miljöer en mår bra i. Själv brukar jag promenera runt slottet för att därefter ta en tur genom Hjorthagen och hälsa på alla hjortar 🦌

Brukar du ta pauser och vad ger dig energi?

#sh #campusflemingsberg #shlivet #student #södertörnshögskola #bibliotekarieprogrammet
...

40 2

Hejhej! 👋

Rebecka Nyman heter jag och denna vecka är det mig ni får följa på det här kontot. Jag studerar bibliotekarieprogrammet och är inne på slutet av mitt första år. Sedan tidigare har jag även en ekonomie kandidatexamen inriktning företagsekonomi från Södertörns högskola. Jag ser fram emot att få dela min vardag som student med er och även få lyfta ett relativt nytt program som bibliotekarieprogrammet är 🥳📚

Har ni några frågor under veckan så tveka inte att fråga! Ni kan ställa frågor både i kommentarer eller via meddelande.

#södertörnshögskola #sh #campusflemingsberg #shlivet #student #studera #bibliotekarieprogrammet
...

28 0
Till toppen